Bruschete cu somon.

Sau sub denumirea de canapele cu somon, aceastea sunt des intalnite in meniurile restaurantelor de top. Sunt gustoase si sunt bune pentru cei ce mananca peste. Au locul lor bine intepenit langa bruschete si se poate face un mixt de bruschete cu somon, rosii cu busuioc si pasta de masline. Mai exista si acele bruschete cu pasta de anchoa, care sunt la fel de gustoase.
Reteta nu este una extraordinar de grea, se face usor, si este pe placul tuturor. Singur lucru pe care ar trebui sa il stiti este ca nu se mananca in cantitati foarte mari. De ce??? Pentru ca somonul este un peste foarte gras, iar in cantitati ridicate de consumare, acesta poate provoca stari de discomfort.
Intradevar este un peste bun, gustos, si il gasim in diferite forme. La aceste bruschete se foloseste cel afumat. Dar mai putem gasi si sub forma cruda ( piesa intreaga ) , file si rondele crude , si marinat.
Pentru o portie de bruschete , timp de preparare 20 de min, grad de dif redus.
Ingrediente:
Somon fumme : 100 gr
Ceapa rosie – ½ buc medie
Lamaie – zeama de la ½ buc
Unt pentru uns
Paine ( de preferabil bagheta ) sau toast taiata pe jumatate
Mod de preparare:
Pasul 1 – se taie bucati de somon si se marineaza cu zeama de lamaie
Pasul 2 – ceapa se toaca fin ( burnoaze )
Pasul 3 – se taie in strech bagheta, ( aceasta poate sa fie alba sau neagra ) , dupa care se unge cu unt.
Pasul 4 – se aseaza somonul pe fiecare felie de bagheta, dupa care se presara cu ceapa rosie tocata marunt.
Este simplu si pe deliciul tuturor, mai trebuie retinut insa ca la aceasta reteta nu este bine sa folositi nici un pic de sare, deoarece somonul afumat este destul de sarat, in schimb dupa gust puteti adauga fara grija piper, fie el macinat sau doar acel piper rosu spart in degete!
Bon Appétit !
Reteta nu este una extraordinar de grea, se face usor, si este pe placul tuturor. Singur lucru pe care ar trebui sa il stiti este ca nu se mananca in cantitati foarte mari. De ce??? Pentru ca somonul este un peste foarte gras, iar in cantitati ridicate de consumare, acesta poate provoca stari de discomfort.
Intradevar este un peste bun, gustos, si il gasim in diferite forme. La aceste bruschete se foloseste cel afumat. Dar mai putem gasi si sub forma cruda ( piesa intreaga ) , file si rondele crude , si marinat.
Pentru o portie de bruschete , timp de preparare 20 de min, grad de dif redus.
Ingrediente:
Somon fumme : 100 gr
Ceapa rosie – ½ buc medie
Lamaie – zeama de la ½ buc
Unt pentru uns
Paine ( de preferabil bagheta ) sau toast taiata pe jumatate
Mod de preparare:
Pasul 1 – se taie bucati de somon si se marineaza cu zeama de lamaie
Pasul 2 – ceapa se toaca fin ( burnoaze )
Pasul 3 – se taie in strech bagheta, ( aceasta poate sa fie alba sau neagra ) , dupa care se unge cu unt.
Pasul 4 – se aseaza somonul pe fiecare felie de bagheta, dupa care se presara cu ceapa rosie tocata marunt.
Este simplu si pe deliciul tuturor, mai trebuie retinut insa ca la aceasta reteta nu este bine sa folositi nici un pic de sare, deoarece somonul afumat este destul de sarat, in schimb dupa gust puteti adauga fara grija piper, fie el macinat sau doar acel piper rosu spart in degete!
Bon Appétit !
Creveti la grătar.

Deoarece exista atatea retete cu aceste crustacee, mie unul imi plac in orice modalitate ii gatesc.
De exemplu azi v-am pregatit o reteta care nu necesita mult timp de pregatire…
Creveti la gratar.
Pentru 4 persoane timpul de preparare este de 30 min,
Ingredientele sunt urmatoare.
Creveti black tiger – 16 buc
Sare
Piper
Modul de preparare:
Pasul 1 - curatam de carapace crevetii, si ii condimentam cu ulei de masline, sare si piper.
Pasul 2 – punem tigaia grill, sau incalzim gratarul bine bine, pentru a nu se lipi de el, dupa care punem usor crevetii pe gratar.
Pasul 3 – il tinem pe gratar maxim 5 min pe o parte si pe alta, pentru ca daca ii tinem mai mult si incep sa se inegreasca prin o aroma amaruie.
Se por servi cu orice fel de sos, de la sosuri pe baza de maioneza, pana la sosuri pe baza de citrice ca cel din imagine.
Bon Appétit !
Creveti în unt.

Introducere:
Crevetii fac parte din categoria crustaceelor, inruditi cu crabii, homarii si racii.
Inca din cele mai vechi timpuri acestia erau pescuiti si gatiti pentru carnea lor gustoasa si dulce.
Astazi va voi prezenta o reteta fina de creveti in unt.
Timpul de preparare este de 30 min iar dificultatea este medie.
Igrediente : 4 portii
Creveti black tiger – 800 gr
Unt – 200 gr
Sare
piper
Pasul 1 – scoatem carapacea crevetelui si condimentam cu sare si piper
Pasul 2 – intr-o tigaie punem untul la topit dar trebuie sa avem grija de a nu il arde.
Pasul 3 - punem crevetii in tigaie si nu ii tinem mai mult de 4-5 min pe fiecare parte.
Ii putem servii simpli, cu orice garniture sau cu orice sos bazat pe citrice.
Bon Appétit !
Fructe de mare cu legume.

Deoarece vine vara si vrem sa mancam ceva usor, v-am pregatit o reteta usoara dar delicioasa cu fructe de mare si legume.
Pentru 4 persoane timpul de preparare este de 30 min iar dificultatea medie.
Ingrediente:
Creveti 16-20 – 12 buc
Caracatita baby – 200 gr
Calamari tub – 200 gr
Carne de scoici – 200 gr
Ceapa – 1 buc medie
Usturoi – 4-5 catei
Smantana lichida – 200 ml
Dovlecei – 1 buc
Morcovi - 2 buc
Ardei gras – 1 buc
Vin – 100 ml
Patrunjel – ½ leg
Modul de preparare:
Pasul 1 – spalam bine legumele si le scurgem de apa
Pasul 2 – taiem legumele betisoare, iar la dovlecei taiem doar coaja cu adancime de 1 cm, iar la ardeiul rosu scoatem partea alba din interior.
Pasul 3 – intr-o tigaie cu ulei incins punem ceapa sa se caleasca.
Pasul 4 - dupa ce s-a calit ceapa si a scazut, adaugam usturoiul.
Pasul 5 – dupa ce s-a incorporate usturoiul cu ceapa adaugam fructele de pare si le sotam.
Pasul 6 – dupa ce crevetii au inceput sa se inroseasca, iar caracatita baby sa se stranga, stingem cu vin.
Pasul 7 – adaugam legumele si le lasam sa se inmoaie cat de cat, dupa care punem smantana sa se incorporeze si o lasam sa scada.
Pasul 8- dupa ce a scazut smantana adaugam patrunjelul, sarea si piperul dupa gust.
Bon Appétit !
Midii în sos de unt.

Fructele de mare sunt un deliciu mai ales atunci cand avem retete bune, si invatam sa le preparam.
Mereu vom face senzatie cu fructele de mare atat la evenimente speciale cat si la mese cu prietenii. Elementele de baza la orice fruct de mare sunt urmatoarele:
Ceapa, usturoi de gust si vin sau lamaie stoarsa.
Azi va voi invata sa preparati o gustare care o gasim in restaurantele cu specific italienesc sau mediteranean. Midii in sos de lamaie sau butter lemon sos with mussels.
Putem folosi atat carne de scoici fresh cat si cele congelate. Eu am folosit carne de scoici congelata deoarece este pentru orice buzunar, cele cu, cochilie fiind mai scumpe pentru ca majoritatea le gasim fresh.
Gasind carnea de scoici congelata ele sunt si gata curatate, si nu necesita prea multa atenti la pregatirea lor pentru gatire.
Daca luam scoici fresh o sa pierdem foarte mult la gramaj cu cochiliile si trebuie sa le curatam si de mustati ceea ce ia mai mult timp. Si in ziua de azi trebuie sa ne usuram munca cat mai mult in bucatarie si sa ne bucuram mai mult de compania persoanelor apropiate.
Cat despre reteta , pentru 4 persoane , timp de preparare 40 de minute , grad de dificultate ridicat.
Ingrediente:
Carne de scoici – 600 de grame
Unt - 300 gr, va recomand sa folositi unt de cea mai buna calitate pentru a nu se taia sosul, si a nu se separa grasimea de apa din unt.
Lamaie - zeama de la 4-5 lamai potrivite.
Patrunjel - 1 legatura tocata fin
Sare
Piper
Usturoi – eu am folosit usturoi deshidratat deoarece la aceasta reteta nu calim carnea de scoici si le oparim in sos.
Ceapa – ceapa nu este fresh si ea tot deshidratata, deoarece nu trebuie sa calim carnea de scoici.
Mod de preparare:
Pasul 1 – mai intai punem scoicile la dezghetat intr-un bol cu sita, pentru a elimina gheata si surplusul de apa.
Pasul 2 – punem o tigaie la incalzit, dupa care adaugam zeama de la lamaie si lasam sa se reduca. Adica sa fiarba aproximativ 7-8 min de cand a dat in primul clocot.
Pasul 3 – cand s-a redus indeajuns zeaa de lamaie, luam tigaia de pe foc si adaugam untul taiat cubulete si amestecam cu telul pana ce se topeste tot untul si se incorporeaza in zeama de lamaie.
Pasul 4 – dupa ce am format sosul de unt cu lamaie, adaugam si carnea de scoici si punem iar pe foc mic.
Pasul 5 – cand a inceput sa dea in clocot, condimentam cu sare, piper, usturoi deshidratat si ceapa deshidrata.
Pasul 6 – lasam pe foc pana ce a inceput sa se ingroasa sosul, dupa care adaugam si patrunjelul tocat fin,dand un gust desavarsit.
Trebuie retinut ca carnea de midii o sa schimbe total gustul sosului de unt si este indicat ca acesta sa fie gustat inainte sa se observe daca mai trebuie pusa zeama de lamaie sau nu.
Iar preparatul trebuie servit cald pentru ca rece devine gretos si ne poate provoca o stare de discomfort.
Bon Appétit !
Omletă cu fructe de mare.

Deoarece exista o multitudine de retete pe care le putem incerca cu aceste fructe de mare, azi va voi prezenta o idee trasnita de omleta cu fructe de mare.
Pentru 2 persoane timpul de preparare este de 25 min, iar dificultatea redusa.
Ingrediente:
Caracatita baby – 100 gr
Creveti 16-20 – 2 buc
Calamari tub – 100 gr
Carne scoici – 100 gr
Surimi – 4 bete
Sare
Piper
Oua – 6 buc
Mod de preparare –
Pasul 1 – pregatim fructele de mare, si ce este mai mare gen caracatita, creveti si surimi le mai taiem, bucati mai mici.
Pasul 2 – batem oualele cu sare, piper si un strop de ulei de masline.
Pasul 3 – punem o tigaie la incins, si adaugam fructele de mare, sa se caleasca.
Pasul 4 – adaugam oualele si un capac peste tigaie.
Pasul 5 – intoarcem cu grija omleta pe partea cealalta si o mai lasam maxim 1 min.
Se serveste caldă.
Bon Appétit !
Salată de fructe de mare.

Deoarece fructele de mare se pot manca si reci, desi sunt gatite, astazi va voi prezenta o reteta de salata cu fructe de mare.
Pentru 4 persoane, timpul de preparare este de 30 min, iar nivelul de dificultate este mediu.
Ingrediente:
Mix salata ( lolo bianco, radicchio, rucola )
Creveti 16-20 – 12 buc
Scoici cu carapace – 12 buc
Lamaie – 4 buc
Calamari – 150 gr
Carne de scoici – 100 gr
Caracatita baby – 12 buc
Sare
piper
Ulei de masline
Usturoi – 3-4 catei
Ceapa – ½ buc medie
Vin 10 ml
Mod de preparare:
Pasul 1 – tocam ceapa marunt si usturoiul la fel si le punem la calit intr-o tigaie cu uleiul incins.
Pasul 2 – cand s-au calit bine ceapa cu usturoiul adaugam fructele de mare mai putin scoicile cu carapace.
Pasul 3 – dupa ce au inceput sa se gateasca fructele de mare, stropim cu vin si le lasam sa fiarba pana acestea iau gustul vinului, dupa care adaugam sare si piper.
Pasul 4 luam fructele de mare de pe foc si le lasam la racit.
Pasul 5 - punem un ibric cu apa la fiert, si lasam sa dea in clocot.
Pasul 6 – facem mixul de salata din : lolo bianco, radicchio si rucola.
Pasul 7 – facem un dressing din ulei de masline zeama de la 1 lamaie si amestecam cu salata si fructele de mare racite.
Pasul 8 – cand apa a dat in clocot, punem scoicile cu carapace in ibric si le scufundam in apa pt 1 min, dupa care le adaugam ca si ornare impreuna cu wegges de lamaie pe farfurie.
Bon Appétit !
Salată de icre de crap.

La evenimente importante, la mese festive, sau pur si simplu, avem mereu placerea de a manca salata de icre, de ce??? Deoarece sunt gustoase si contin multe vitamine, dar atentie consumate cu moderatie… este foarte usor sa ni se faca rau si sa ne creeze o stare de discomfort.
Pentru o salata de icre, timp de preparare 30 min, grad de dificultate ridicat.
Ingrediente:
Icre crude – 200 gr
Lamaie – 2 buc
Ulei de floarea soarelui - 400 ml
Mod de preparare:
Inainte de a va spune modul de preparare trebuie sa stiti cateva lucruri despre modalitatea de preparare:
1. Este important ca icrele sa fie reci
2. Este important ca atunci cand mixam sa mixam intr-un singur sens pentru a nu se taia.
3. Uleiul se toarna treptat si nu tot o data.
4. Daca din pacate ni se taie, putem remedia cu putin miez de paine schimband evident castronul in care il facem
5. Ideal castronul pe care il folosim trebuie sa fie de plastic deoarece ni se taie mult mai usor in cel de metal.
6. Daca ni se par prea tari putem pune putina apa mineral rece.
Acum ca v-am dat cateva sfaturi putem incepe modalitatea de preparare:
Pasul 1 – luam un castron de plastic si turnam icrele scoase de la frigider.
Pasul 2 – cu ajutorul unei furculite verificam daca icrele au pielite, daca acestea sunt cumparate din comert numai este necesar acest lucru deoarece ele sunt curatate deja, dar pentru orice eventualitate.
Pasul 3 – taiem cele 2 lamai si le scurgem zeama si le trecem prin sita.
Pasul 4 – incepem mixarea intr-un singur sens pana ce majoritatea icrelor se sparg.
Aici mai am un mic sfat daca incepeti la o viteza, tine-ti viteza pana la final.
Pasul 5 – dupa ce s-au spart icrele turnam zeama de la lamai treptat, pana ce se intaresc, dupa care usor turnam cate un pic din ulei mixand in continuare.
Pasul 6 – la sfarsit dupa ce am terminat de turnat uleiul, daca ni se pare ca sunt un pic gretoase, mai turnam zeama de lamaie amestecand incontinuu.
Pasul 7 – daca vrem sa le albim ca sa fie ca cele din magazine turnam si putina apa mineral.
Sfatul meu este ca daca doriti sa mancati icre cu ceapa cel mai bine ceapa o puneti dupa ce v-ati intins pe paine icrele, pentru ca daca amestecati ceapa cu icrele acestea vor avea un alt gust decat cel initial.
Bon Appétit !
Salată de somon cu ceapă.

Sa vorbim un pic despre somon, care toata lumea cred ca a mancat cel putin o data.
Somonul este unul dintre cei mai grasi pesti, dar tot o data foarte gustos. El se gaseste sub mai multe feluri: crud, fumme sau marinat.
Intradevar este un preparat destul de scump dar merita fiecare banut, fie ca il mancam in diferite forme si preparate. El se poate manca si crud, atat in sushy cat si in forme de salate sau tartare, dar cum nu toata lumea poate manca peste crud, il gasiti si sub forma fumme, care pentru multa lume este o salvare. De ce?? Pentru ca multa lume iubeste salata cu somon, tartine cu somon, tartar de somon, canapele cu somon, etc.
Azi eu va voi prezenta o reteta usoara pe care o puteti pregati la dumneavoastra acasa, fara a necesita o vasta experienta in bucatarie. Practic aceasta reteta este formata din 2 ingrediente. Ceea ce este usor si un preparat rapid. Ceea ce trebuie intradevar sa stiti, ca somonul intotdeauna trebuie mancat cu lamaie deoarece acesta este gras si nu vrem sa ni se aplece de la el.
Pentru 1 salata, timp de preparare 25 de minute, grad de dificultate redus.
Ingrediente:
Somon fumme – 150 gr
Ceapa rosie – 100 gr
Lamaie – zeama de la 1 lamaie.
Mod de preparare:
Pasul 1 – modul de preparare practic este foarte usor. Gasim deja feliat somonul asa ca nu trebuie sa il mai feliem noi, doar trebuie sa il taiem daca nu vrem fasii atat de mari. Dar daca doriti sa lasati forma lui initiala de felie de somon fume, este bine sa o lasati pentru a da o anumita forma salatei.
Pasul 2 – taiem cubulete foarte mici ceapa rosie, evident dupa ce am curatat-o si am spalat-o in prealabil.
Pasul 3 – stropim feliutele de somon cu zeama de lamaie, dupa care aranjam farfuria.
Eu am folosit un cerc de metal, in care am pus un strat de somon si unul de ceapa, si a reiesit ceea ce vedeti in imagini.
De preferabil la aceasta reteta este sa nu puneti sare si piper si fiecare sa isi puna dupa gust dar nu cred ca mai este cazul. Iar daca intradevar doriti sa va puneti piper, incercati-l pe cel rosu….. este mult mai gustos si da o savoare unica.
Bon Appétit !
Paste cu fructe de mare.

Reteta aceasta am invatat-o cu ceva vreme in urma, dar gustul pe care l-am simtit prima data cand am mancat, nu cred ca o sa il uit, si sper ca si voi sa nu il uitati.
Timpul de preparare este de 40 de min, iar gradul de dificultate este mediu.
Pentru 4 persoane avem nevoie de :
Spaghete – 320 de grame in crud
Carne scoici – 150 grame
Creveti 16-20 – 12 buc
Calamari rondele – 150 grame
Caracatita baby – 8 buc
Suc de rosii – 200 ml
Vin alb – 50 ml
Ceapa – 1 buc medie
Usturoi – 6-7 catei
Sare
Piper
Mod de preparare:
Pasul 1 – punem spaghetele la fiert in apa clocotita cu sare.
Pasul 2 – intr-o tigaie punem ulei la incins, dupa care adaugam ceapa si usturoiul tocate fin.
Pasul 3 – dupa ce s-au calit ceapa si usturoiul, adaugam fructele de mare, si le calim si pe ele.
Pasul 4 – dupa ce au inceput sa se caleasca bine, bine fructele de mare le stropim cu vin.
Pasul 5 – cand au inceput sa dea in clocot, adaugam sosul de rosii, sare si piperul dupa gust.
Pasul 6 – verificam daca sunt fierte pastele, iar daca sunt gata, le strecuram de apa si le adaugam peste compozitia de fructe de mare facuta.
Pasul 7 – le putem orna cu 3 scoici cu carapace sau doar cu patrunjel.
Bon Appétit !
Spagheti alle vongole.

Mergand prin piata azi de dimineata am vazut la preparatele din peste, o punga cu vongole, si am zis sa fac o reteta de paste cu vongole deoarece numai mancasem demult.
Vongolele fiind din familia scoicilor, care mie unul imi plac foarte mult si le-as manca in orice forma.
Vongolele sunt acele scoici cu, cochilia rotunda si striata.
Vongolele au mai multa carne ca si kotzele, sau scoicile de marea neagra. Dar in deosebire de celelalte scoici acestea se deschid mai greu, iar din aceasta cauza trebuie sa le gatim mai mult cu capac ca sa poata sa se deschida.
Elementul principal si de baza la orice preparat cu vongole, este binenteles vinul. El facand un abur mai gros si astfel obligand scoicile sa se deschida.
Pentru 4 persoane, timp de preparare 40 de min, grad de dificultate mediu.
Ingrediente:
Vongole – 600 gr
Spagheti – 500 gr in crud ( fierte vor fi 300 gr)
Vin – 200 ml
Patrunjel – 2 leg
Ceapa – 2 buc
Usturoi – 4 catei
Sare
Piper
Mod de preparare:
Pasul 1- la inceput punem intr-o craticioara cu apa clocotita spaghetele la fiert.
Trebuie retinut ca pastele se fierb cel mai bine in apa clocotita cu sare. De preferabil este sa folositi paste de cea mai buna calitate, acestea indiferent de modul cum le fierbeti nu o sa se prinda sau sa se sfarame. Iar timpul de fierbere este cel indicat pe ambalaj.
Pasul 2 – intre timp cat fierb pastele noi pregatim sosul si bineinteles vongolele.
Pasul 3 – incepem prin a toca ceapa marunt si a sparge usturoiul.
Pasul 4- luam o tigaie destul de mare cu forma adanca, si o punem pe foc.
Pasul 5 – turnam ulei de masline si il lasam sa se incalzeasca bine, dupa care adaugam ceapa tocata si usturoiul.
Pasul 6 – cand s-a calit foarte bine ceapa, adaugam vongolele si le sotam bine, dupa care laum vinul si il adaugam.
Pasul 7 – punem un capac peste tigaie, si lasam aproximativ 5-6 minute la foc mare, pentru ca aburul vinului sa deschida vongolele.
Pasul 8 – dupa ce ne asiguram ca vongolele sunt deschise complet, verificam si pastele daca s-au fiert.
Pasul 9 – adaugam spaghetele peste sosul de vin cu vongole si le incorporam.
Pasul 10 – sotam impreuna dupa care adaugam patrunjelul tocat fin, pentru a da un plus de savoare, si bineinteles sare si piper dupa gust.
Se servesc calde alaturi de un pahar de vin!
In general vongolele trebuiesc cumparate fresh sau vii, deoarece sunt mult mai gustoase. Ele nu necesita curatare pentru ca in comparatie cu scoicile negre, acestea nu trebuiesc curatate ci doar spalate.
Ele se pot pastra maxim 48 de ore la frigider, acoperite cu un prosop umed. Daca in cazul in care gasim si vongole congelate trebuie retinut ca acestea nu pot fi decongelate si dupa aceea congelate la loc, deoarece isi pierd gustul si propietatiile acestora.
Nu trebuie sa uitam ca cele 3 elemente de baza ale fructelor de mare sunt : ceapa, usturoi si ceapa.
Bon Appétit !
Surimi pane.

Stiati ca surimi poate inlocui in perioada posturilor pestele? Si ca mai poate imita cu success carnea de crab cat si cea de creveti?
Astazi va voi prezenta o reteta usoara si gustoasa care sigur ii va lasa cu gura cascata pe cei din jur.
Timpul de preparare este de 30 de min, iar gradul de dificultate este mediu.
Pentru 4 persoane avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Carne surimi – 800 gr
Salata asortata – lolo bianco, radicchio – 400 gr
Maioneza light – 100 gr
Ketchup – 50 gr
Sare
piper
Mod de preparare.
Pasul 1 – trecem bucatile de surimi prin faina si ne asiguram sa fie uniforme.
Pasul 2 – avem grija ca uleiul sa fie incins si adaugam bucatile de surimi in ulei dar nu mai mult de 1 minut si jumatate pentru a nu se desface.
Pasul 3 – facem sosul de maioneza cu ketchup, si adaugam sare si piper dupa gust.
Pasul 4 – in orice prezentare am face, trebuie stiut ca salata e prima, sosul peste salata iar surimi intotdeauna deasupra pentru a da un surplus de culoare.
Bon Appétit !
Creveti pane.

Stiati ca, crevetii au un rol antiinflamator si previne formarea blocajelor circulatiei sangelui?
Sau ca regularizeaza bataile inimii prevenind astfel stopurile cardiace? Si ca de asemenea seleniul pe care crevetii il contin este anticancerigen in special pentru cancerul la colon si rect?
Desi se spune ca, crevetii sunt bogati in colesterol, este adevarat dar in proportii foarte mici deoarece acizii grasi sunt redusi. Si de asemenea se mai spune ca acizii omega 3 pe care crevetii ii contin protejeaza impotriva akzheimer si previn imbatranirea.
Azi va voi prezenta o reteta si usoara si simpla de facut care, este dupa parerea mea un deliciu.
Timpul de preparare 25 min, iar gradul de dificultate este redus
Pentru 4 persoane avem nevoie de:
Creveti 16-20 – 24 buc
Sare
Piper
faina
Ulei masline
Mod de preparare:
Pasul 1 – condimentam crevetii cu sare piper si ulei de masline.
Pasul 2 - punem intr-o craticioara ulei la incalzit
Pasul 3 – dam creveti prin faina pana sunt acoperiti in totalitate de aceasta.
Pasul 4 – dupa ce s-a incalzit bine bine uleiul, adaugam crevetii, si ii lasam sa se prajeasca in baia de ulei, dar nu mai mult de 5 min, deoarece carnea crevetelui va deveni tare.
Se poate servi cu orice sos, de maioneza sau de citrice.
Bon Appétit !
Bon Appétit !
Pește nobil - viață sanătoasă
Un motto care ne ghideaza...cu succes.
Un motto care ne ghideaza...cu succes.